Farní charita Tábor

O nás

Farní charita Tábor je nestátní nezisková organizace, která vznikla v roce 1991. Od roku 1998 je samostatným právním subjektem – evidovanou právnickou osobou (registrace na Ministerstvu kultury ČR). Zřizovatelem je Biskupství českobudějovické. FCH Tábor tvoří jednu z organizačních složek Diecézní charity České Budějovice a je členem sdružení Charita České republika.

Posláním Farní charity Tábor je poskytování sociálních služeb, humanitární pomoci a pomoci lidem v nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti, náboženství nebo státní a politickou příslušnost.

FCH Tábor je dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách registrována jako poskytovatel sociálních služeb v Jihočeském kraji na území města Tábora (§ 59 – Kontaktní centra). Dle § 6 zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě, má FCH Tábor od Ministerstva vnitra ČR udělenou akreditaci pro vysílání dobrovolníků v rámci dlouhodobé dobrovolnické služby.

Základní údaje o organizaci:

Zřizovatel: Biskupství českobudějovické

Statutární zástupce: