Vernisáž fotografií prof. Jindřicha Štreita Zobrazit fotogalerii
23. listopadu 2022 Z Charity Tábor

Vernisáž fotografií prof. Jindřicha Štreita

Včera v podvečer proběhla na naší Charitě Tábor dlouho očekávaná VERNISÁŽ FOTOGRAFIÍ prof. Jindřicha Štreita na téma Ferri. Velice mile nás překvapilo množství lidí, kteří na vernisáž zavítali a také to, v jakém krásném duchu celá akce probíhala. Máme z toho obrovskou radost!

Akce začala v 17 hodin ve sklepních prostorách, kde měl úvodní slovo pan ředitel Miroslav Petrášek. Poté bylo slovo předáno samotnému prof. Štreitovi, který představil jak téma výstavy, tak průběh samotného vzniku vystavovaných fotografií. Své vyprávění obohatil o příběhy, které během focení zažil s klíčovou postavou-Ferrim.

Ve sklepních prostorách byla po zahájení možnost prohlédnout si část vystavovaných fotografií a občerstvit se chlebíčky, jednohubkami a zákusky. O patro výše, v Galerii Auritus, byla ke shlédnutí druhá část fotografií a také občerstvení ve formě alko či nealko. O další patro výše, v dílnách, jsme mohli od 17:30 zhlédnout dokumentární film o Jindřichu Šteitovi s názvem „Jindra ze Sovince“, který do té doby neviděl ani sám prof. Štreit.

22. ročník vernisáže fotografií prof. Štreita považujeme za velmi vydařený!

pozn.: Foto Petr Tousek, kterému tímto velice děkujeme.