Táborská stravenka
3. května 2021 Z Charity Tábor

Táborská stravenka

Farní charita Tábor od května spouští projekt Táborská stravenka. Projekt pomáhá lidem bez domova obnovovat pracovní návyky a být prospěšnými pro společnost. Odměnou za úklid města jim je právě stravenka v hodnotě 60 Kč, díky níž si mohou nakoupit jídlo.

Po vzoru úspěšného projektu Budějcká stravenka, který od loňského února odstartovala městská Charita v Českých Budějovicích, se „stravenku“ rozhodla od května spustit také Farní charita Tábor.

Na realizaci Táborské stravenky se kromě táborské Charity podílí také Město Tábor a charitní dobrovolníci, kteří mají za úkol zajišťovat bezproblémový průběh dobrovolných úklidů a dohlížet na lidi bez domova při provádění dobrovolných úklidových akcí. Iniciátorem projektu v Českých Budějovicích i v Táboře je František Kynčl, dobrovolník, který dokáže bezdomovce nejen motivovat k pravidelné a smysluplné aktivitě, ale sám se vydává se svými svěřenci v reflexních vestách, s pytli a kleštěmi na odpadky na úklid měst.

Pokud Vám není lhostejná čistota města Tábor i účelná pomoc lidem bez domova s různými osudy, může na úklidovou činnost lidí na okraji společnosti přispět svým darem.

Váš dar proměníme ve stravenku v hodnotě 60 Kč a věnujeme ji lidem bez domova, kteří se hodinu svého času podílí na úklidu města.

Cíle projektu:

  • Zlepšení aktuálního stavu životního prostředí města Tábor.
  • Nabídnout občanům možnost zapojit se do vylepšení města jako dobrovolník nebo dárce.
  • Nabídnout občanům možnost skutečné a účelné pomoci lidem bez domova.
  • Dát lidem bez domova šanci si pomoc v podobě stravenky zasloužit.
FB_IG banner_1200x1200 (002)

 


Více o Táborské stravence

 

Děkujeme všem dárcům za podporu a důvěru.